Heidi Nygård er lær og sliremaker

Lær er et naturprodukt som fjellfolk har benyttet som sitt hovedmateriale for turutstyr i årtusener

Det er slitesterkt, vakkert, og skal brukes!
Heidi Nygård, knivslire
Knivslirer av Heidi Nygård

Vakkert, men ikke til pynt

Produktene Heidi lager er estetisk vakre, men hun poengterer at de også skal brukes. Lær er svært slitesterkt, og investerer du i lærprodukter kan du glede deg over disse i mange år fremover.

Inspirasjon til hennes produkter

Henter Heidi ifra naturen. – Opplevelsene jeg kan hente fra naturen inspirerer meg – og også min bakgrunn fra Nord Norge. Jeg skreddersyr og lager også mye på bestilling – etter ønsker. En av knivslirene mine har motivet av en isbjørn, da han som skulle ha den hadde mange år i gruvene i Longyearbyen bak seg.

– Jeg ønsker meg helt bort fra dataskjermen!

Heidi er fra før billedkunstner og web- designer. Webdesign er noe hun ennå holder på med for å finansiere livets opphold – noe hun på sikt håper kan erstattes gjennom full produksjon av ulike lær produkter. – Jeg ønsker meg helt bort fra dataskjermen sier hun. Nå er barna hennes blitt såpass store at hun igjen kan vie mer tid til produksjon – Til glede for alle friluftsfolk som vil bære sitt utstyr med stil.

Lær – et naturprodukt

Etter mange år som billedkunstner ble hennes nye favorittmateriale lær. Dette på grunn av at det har mange gode egenskaper, er godt og forme og behaglig og arbeide med. Det er et naturprodukt, miljøvennlig, og produksjonen foregår uten bruk av for mye løsemidler. - Det er så mange muligheter med lær, at jeg selv ikke vet hvor produktutviklingen med dette vil ende. Sier en engasjert Nygård til Arctic Femme.
Knivslire av Heidi Nygård, lær og sliremaker
Knivslire av Heidi Nygård, lær og sliremaker

”Forgubbet”

”Forgubbet” Er noe Heidi omtaler yrket hun beveger seg inn i. Hun gjør noe svært få andre kvinner i Norge gjør. - Dette yrket er i stor grad ”forgubbet” i dag. Det er flest eldre menn som arbeider med dette materialet. – Rekruttering er viktig for denne bransjen nå. –Jeg håper flere vil se verdien og egenskapene materialet lær har. – Det er behagelig å jobbe med, yter sterk kvalitet og er svært holdbart. Mulighetene er mange for utvikling av produkter med dette materialet! Sier Heidi Nygård.

En stor del av kundegruppen til Heidi

Er kvinner som handler gaver til sine menn. (?!) Selv om dette er produkter kvinner i aller høyeste grad også kan bære med stolthet. Heidi skreddersyr også på bestilling, og tilbyr blant annet fototrykk på lær. Hun håper flere kvinner vil oppdage hennes produkter, og unne seg skikkelig håndverk.
Lærveske til mobil av Heidi Nygård
Lærveske til mobil av Heidi Nygård
lærveske av heidi nygård
Lærveske av heidi nygård
 Tips en venn Tips en venn eller del på..

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk